Print this text

Onze wekelijkse adviezen

 • Financieel 14/07/2016

  Economische situatie: recessie of herstel?

  In ons artikel ‘Wanneer kan u best (ver)kopen? Vaar mee op de economische golven!’ lazen we dat de economische cycli ingedeeld zijn in vier fasen: herstel, groei, oververhitting en recessie. We hadden toen besloten dat de huidige economische situatie zich tussen recessie en herstel bevond. Vandaag gaan we de Europese economische situatie meer in detail bekijken en nauwkeuriger proberen te bepalen waar we ons momenteel bevinden. Hiervoor zullen we vier indicatoren gebruiken: de rentevoeten, het groeipercentage, het vertrouwen van de consumenten en de ondernemingen en het werkloosheidspercentage.

  Meer info
 • Financieel 07/07/2016

  Ik ga op reis en ik neem mee: annulatieverzekering…

  Op reis gaan is leuk maar ‘veiligheid boven alles’! Reisverzekering, annulatieverzekering, hospitalisatieverzekering, bagageverzekering, pechbijstandverzekering, ongevallenverzekering, familiale verzekering… Wat hebt u wanneer nodig en hoe zorgt u ervoor dat u niet te veel verzekerd bent?

  Meer info
 • Fiscaal 30/06/2016

  De stille dood van het brugpensioen

  Toen België in de jaren 70 werd geconfronteerd met een crisis te wijten aan de eerste petroleumschok, ontstond er plots een hoge werkloosheidsgraad onder de jongeren. Om hier een mouw aan te passen, werd door de toenmalige wetgever besloten een nieuw stelsel in het leven te roepen om de oudere generatie werknemers sneller te laten verdwijnen uit de arbeidsmarkt en plaats te maken voor een nieuwe generatie. Dit werd het ‘brugpensioen’, gelanceerd in 1975. Nu, iets meer dan 40 jaar later, worden we geconfronteerd met een heel andere realiteit.

  Meer info
 • Financieel 22/04/2016

  Tweede pijler voor zelfstandigen: wat verandert er?

  De regering is al verschillende maanden bezig met de hervorming van het pensioenstelsel en dat maakt het moeilijk om door de bomen nog het bos te zien. Eén van de nieuwigheden is dat wie met wettelijk pensioen wil, vanaf 2030 moet wachten tot de leeftijd van 67 jaar en minstens 42 dienstjaren hebben.

  Meer info

Blijf op de hoogte van onze adviezen via

De ERGO website maakt gebruik van cookies
Meer informatie Ik ga akkoord